Affischering i Uddevalla.


Som vi skrivit om tidigare så sitter sex stycken nazister från Nordiska Förlaget åtalade i Uddevalla Tingsrätt för ett väpnat rån på en, till en annan grupp, avhoppad nazist. Samtidigt har vi lagt märke till att de så kallade "fria" nazisterna ökat sin aktivitet i västra sverige, med sporadisk klistermärksuppsättning i bland annat Uddevalla.

Som svar på detta satte RS Uddevalla upp ett femtiotal affischer mot nazism och nazistvåld i centrala Uddevalla under onsdagkvällen.

Nazismen är obetydlig som politisk företeelse, men så fort fascisterna tillåts verka någonstans så uppstår ett hot mot enskilda individer, som tex homosexuella, invandrare, socialister och till och med folk som enbart vägrar ta emot nazistiska flygblad.

Nazisterna hävdar i sin aktivist-propaganda att de "äger gatorna". Nyckelupproret i Nyköping är ett bra exempel på att så inte är fallet. Det är ingen slump att nazisternas aktiviteter till största del sker i skydd av mörkret, då de vet att "vanligt folk" faktiskt inte delar deras främlingsfientliga och hatiska åsikter.

Rättvisepartiet Socialisterna är ett parti som aktivt kämpar för socialism och mot homofobi och främlingsfientlighet. Vi kommer aldrig acceptera att nazismen får fotfäste i våra städer!

RS Uddevalla har partimöten och utåtriktade aktiviteter varje vecka. Är du intresserad så kontakta [email protected] elller ring 073-501 21 37.

RS Uddevalla
nazistvåld2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0