Ny asylrörelse startad i Göteborg.

Ny rörelse startad i Göteborg med mål att spridas till en landsomfattande asylrörelse.

asyldemonstration


I tisdags bildades ett nytt asylnätverk i Göteborg "Asylrörelsen 2008" med mål att spridas över hela landet med landsomfattande protester.

Kristofer Lundberg valdes till mötesordförande och lämnade ordet till Tofigh Mahammadi som förklarade att kampanjens syfte är att stoppa avvisningarna till Iran, Irak och Afghanistan och länder med liknande problem t.ex. Sudan.


På mötet bildades arbetsgrupper för att samordna arbetet och snabbt komma igång med utåtriktat arbete. Givet den allvarliga situationen för de utvisningshotade flyktingarna så bestämdes det att en landsomfattande protestdag skulle utlysas 10 maj. En grupp sattes att ansvara för den stora demonstrationen. En annan grupp fick också ansvara för de mindre manifestationer som planerades, bland annat gatuteater och filmvisning.


Socialistiska Studenter i Uddevalla åtog sig att försöka etablera ett samarbete med Sveriges folkhögskolor, som tidigare i våras deltog i en landsomfattande manifestation mot utvisningen av en afghansk folkhögskoleelev.


Deltog på mötet gjorde 13 representanter från bla 4212 - erkänn väpnad konflikt i Irak och Afghanistan, Afghanska Flyktingars Förbund i Sverige, Elevkampanjen, Ingen Människa är Illegal, Socialistiska Studenter, Irakiska Flyktingars Förbund i Göteborg, Iranska Flyktingars Riksorganisation, Nätverket Asyl, Rättvisepartiet Socialisterna, Vänsterpartiet.

Redan har flyktingar från Sudan meddelat att man vill ansluta sig till rörelsent.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att en ny flyktingrörelse måste byggas upp likt Flyktingamnesti 2005 men med ett fast mål att inte stanna upp arbetet förrän asylrätten återinförts. Det nybildade nätverket "Asylrörelsen 2008" är bra steg på vägen.


Kim Holmstedt

Patrik Berg


För information eller för att etablera arbete på annan ort kontakta Kristofer Lundberg 0735012137.

Protester är hittils planerade 10 maj i: Göteborg och Uddevalla. Fler orter kommer att läggas till eftersom


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0