Fullsatt årsmöte för RS i västsverige

Fullsatt på RS årsmöte i Göteborg för RS västsverige

En fullsatt partilokal i Kortedala öppnade Rättvisepartiet Socialisternas årsmöte fredagen 29 oktober. Årsmötet blev en bekräftelse på de framsteg som patiet gjort i Göteborg och västsverige.

Patricia Degerman, ordförande för RS Majorna, öppnade mötets första punkt, "Kamp mot högerregeringen - För ett nytt arbetarparti". Patricia tog upp om hur attackerna från högeralliansen drabbar arbetare, arbetslösa och sjuka samt om hur "oppositionen" inte är ett politiskt alternativ.
I den efterföljande diskussionen talade Kristofer Lundberg om RS och kampen mot rasismen samt arbetet för att återinföra asylrättten. Stefan Berg, Kommunal Blå Stjärnans ordförande, tog upp behovet av demokratiska och kämpande fack och Kaan Özsan, skyddsombud på IAC, om krisen bilindustrin.
- Förändringen i medvetandet kommer göra att folk söker nya politiska alternativ. Vi är beredda att ingå i nya formationer och ju starkare RS står inför det, desto bättre förutsättningar finns, sa Johannes Lundberg i mötets andra inledningen om RS uppgifter och behovet av ett nytt arbetarparti.

Årsmötet valde en ny distriktsstyrelse på 16 personer varav en från Uddevalla, Ammar Khorshed och tog beslut om att värva 15 nya medlemmar i västsverige fram till årsskiftet, samt att stärka Uddevalla, etablera en fjärde partiförening i Göteborg och sikta på att etablera oss i Trollhättan och andra västsvenska kommuner. Man tog också beslut om att delta på Europe­an Social Forum i Malmö.
RS Väst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0