Nätverket mot rasism: Upprop till alla demokratiska krafter

Mobilisera mot nazisterna. Salem Centrum, 6:e december. 12.00

Alla de grupper som ingår i Nätverket mot rasism uppmanar nu gemensamt samtliga demokratiska och progressiva krafter i Sverige att sluta upp och markera mot den våldsspiral som extremhögern inlett.

I lördags brann kulturhuset Cyklopen ned på samma klockslag som NMR tidigare hade utlyst en stödfest mot rasism. Lyckligtvis hade festen ställts in och lokalen stod tom när den sattes i brand. Polisen har fastslagit att branden var anlagd och på olika nazistiska internetforum kan man läsa hur de i förtäckta ordalag tar på sig skulden. Men den mest avskyvärda våldsstegringen skedde under söndagen då en fackligt aktiv familj med barn utsattes för ett mordförsök i sitt eget hem. Bensin hälldes in genom brevinkastet och trots att familjen skrek att det fanns ett litet barn i hemmet tände förövarna på. Genom ett mirakel och klartänkta grannar klarade sig familjen oskadd när de firade sig ned från balkongen på tredje våningen.

Detta är verkligheten bakom den rörelse som varje år marscherar i Salem under namnet Salemfonden, detta är nynazisternas sanna ansikte och uttryck. De ledande personerna i Salemfonden är omnämnda i utredningen kring mordet på fackföreningsmannen Björn Söderberg och nu en vecka innan Salem så har det alltså skett igen. Denna gång måste vi sätta stopp för dem innan vi tvingas hålla nästa sorgemanifestation för ännu ett av nynazismens offer.

Vi måste manifestera vår ilska innan den blir till sorg. Om vi inte säger ifrån nu så kan det vara för sent. Det enda sättet att stoppa nynazisterna i Salem är att alla progressiva krafter tar sitt ansvar och åker ut dit så mangrant att vi fyller hela kommunen. Det är enda sättet att få ett slut på våldet och vi måste alla ta vårt ansvar. Minns vad du tänkte när Björn Söderberg dog. Nu får du chansen att agera innan det är för sent.

Slut upp i Salem Centrum på lördag kl 12.00
Nätverket Mot Rasism

http://www.nmr.nu/

(Rättvisepartiet Socialisterna är en del av Nätverket Mot Rasism som är ett rikstäckande nätverk av antirasistiska/antifascistiska organisationer, kulturföreningar, invandrargrupper, politiska ungdomsförbund och intresseorganisationer)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0