Karlstad: 300 demonstrerade mot utvisning

Artikel ur Offensiv 786

Den 29 januari höll ett flertal svenska folkhögskolor manifestationer mot de utvisningar av hundratals afghanska flyktingar som Migrationsverket och polisen i smyg har försökt genomdriva. Manifestationen initierades av Molkoms folkhögskola i Värmland, där en av de utvisningshotade, Ahad Alizada, är elev.

I Ljungskile Folkhögskola utanför Uddevalla hade ett flertal elever samlats för att visa att solidaritet fortfarande är ett ord med stark innebörd för svenska ungdomar. En grupp ungdomar på skolan beslutade sig för att åka upp till Karlstad för att delta i den demonstration som skulle hållas till stöd för Ahad Alizada och alla de andra i hans situation.
Bland dem som åkte upp fanns tre medlemmar från RS Uddevalla.
Väl på plats hade cirka 300 åhörare samlats och det hölls tal av utvisningshotade Juma Lomani, representanter från SSU, centerpartiet, Amnesty och Afghanska föreningen i Örebro. Ahad själv vågade inte delta av rädsla för polisen.
RS Uddevalla ansåg dock att det fanns mer att säga, så undertecknad pratade med de ansvariga och kunde sedan gå upp och hålla ett kort och spontant anförande, å RS vägnar.


Ingen enskild händelse

Jag betonade att detta inte är en enskild företeelse, utan ett konsekvent och omänskligt förhållningssätt som Migrationsverket och svenska politiker har idag.
Medan de övriga partipolitiska talarna höll sig till fina men okonkreta ord uppmanade RS till kamp, till massprotester och demonstrationer.
Det gäller inte bara för Ahad Alizada, utan varje gång som någon riskerar att skickas tillbaka till krig och elände i ett land som de inte längre betraktar som sitt hem.

Patrik Berg - RS Uddevalla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0