Lyckad asylmanifestation i Uddevalla

Den 10 maj samlades cirka 50 personer på Asylrörelsen2008s manifestation på Kungstorget i uddevalla, samtidigt ägde liknande manifestationer rum runt om i landet. I uddevalla utgörs asylrörelsen av Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Studenter, Elevkampanjen, Vänsterpartiet och Kurdiska Föreningen.
Kim Holmstedt inledde och talade för Asylrörelsen2008: Asylrörelsen2008 har startats som en reaktion på den omänskliga asylpolitik som förs. Redan under vår relativt korta existens har vi lyckats genomföra flera lyckade aktioner, bland annat blockader vid migrationsverkets flyktingförvar i Kållered, som gett en del uppmärksammhet i media. Det är detta som krävs för att politiker ska reagera, det behövs fler demonstrationer och aktioner för att få en mänsklig asylpolitik."
Patrick Berg från RS Uddevalla, som vara nästa talare, poänterade att frågan om asyl också måste sammankopplas med kampen mot rasism.

Kiomars Heydar tog upp om situationen i Iran och varför det är oacceptabelt att sverige utvisar folk till länder där de riskerar att sättas i fängelse, torteras eller avrättas. Han berörde också frågan om ansvaret hos västvärlden för utvecklingen i mellanöstern och påpekade hyckleriet i asylpolitiken.
Wiwi-Anne Johansson Riksdagskvinna från Vänsterpartiet avslutade torgmötet med ett av många upsakattat tal.


Efter talen gick medlemmarna från RS Uddevalla runt bland åhörarna och samlade in underskrifter mot de inhumana utvisningarna till Irak och Afghanistan. Samtliga mötesdeltagare skrev under protestlistorna med stort intresse.

Vi i Rättvisepartiet Uddevalla tackar alla som kom och lyssnade och de inblande parterna i Asylrörelsen 2008, som tar upp denna viktiga fråga.

/ RS Uddevalla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0