Nazistisk flygbladsutdelning i Uddevalla.

Förra lördagen hade den nazistiska terrororganisationen Svenska Motståndsrörelsen flygbladsutdelning i centrala Uddevalla.

Att en sådan öppet nazistisk och våldsam grupp sysslar med utåtriktad verksamhet här i stan är inte bara äcklande utan även djupt oroväckande.

Vad SMR säkerligen inte informerade om när de delade ut sina flygblad är att det är den i särklass mest våldsamma nazistorganisationen i Sverige idag. Så sent som förrgår (29:e november) misshandlades en Rättvisepartist från Stockholm av nazister kopplade till SMR och i slutet av september attackerades flera medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna och en medlem ur Moderata Ungdomsförbundet av dem i Göteborg som hämnd för en antirasistisk demonstration mot ett av deras torgmöten. Men det stannar knappast där. Tidigare i år häktades flera av deras medlemmar i stockholm för grovt vapenbrott och förberedelse till grov skadegörelse. I slutet av 2007 dömdes en medlem för mordförsök och organisationen har till och med anknytningar till Malexandermorden 1997. Detta är bara ett kort urval.

Att de nu sökt sig till Uddevalla är inget man kan förvånas över. Inte för att det på något sätt skulle finnas något underlag för deras sjuka retorik att fästa sig vid, utan för att de helt enkelt drivits bort från Göteborg, där de sedan tidigare har haft aktiviteter.

Som vi skrivit om här tidigare så har de stött på ett enormt motstånd där, och de har nog tröttnat på att behöva möta hundratals buande göteborgare när de försökt sprida sin hatpropaganda. Men nu är det istället upp till oss att visa att vi inte kommer tolerera att dömda kriminella nazister använder våra gator och torg för att sprida sina visioner om ett Sverige, fritt från invandrare, homosexuella och alla andra som inte passar in i deras skruvade världsbild.

Men kampen mot nazismen måste också vara en kamp mot den högerpolitik som göder den. Problemen som den såkallade svenska motståndsrörelsen ger invandrarna skulden för är inget annat än problem orsakade av de senaste årtioendenas högerpolitik. Bostadsbrist, segregation och arbetslöshet skapar enorma sociala problem oavsett vilket ursprung de som drabbas har. Men istället för att komma med åtgärder så kommer tex Moderaterna med utspel om "svenskkontrakt", allt för att stjäla tillbaka de röster de förlorat till slipsrasisterna i Sverigedemokraterna.

Rättvisepartiet Socialisterna Uddevalla kräver ökad kamp mot rasism och nazism på skolor och arbetsplatser. Vi kräver en kamp mot den högerpolitik som genom utförsäljningar av allmännyttan skapar ökad segregation, som genom ständiga nedskärningar inom vård och skola och ungdomsledda fritidsaktiviteter, skapar en situation där rasism och främlingsfientlighet kan frodas.

Upp till kamp!

Rättvisepartiet Socialisterna - Uddevalla.


Läs/se mer:
(alla länkar öppnas i nytt fönster)

Hur kan nazisterna stoppas?

RS-medlem misshandlad av nazister i STHLM 29:e november 2008
Svenska motståndsrörelsen blockeras och blir bortjagade i Göteborg.
Film från blockaden (youtube)
EXPO om SMR.
Sverigedemokrater stoppade i Göteborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0